Paul Bosvelt met Go Ahead Eagles in kampioenswedstrijd Feyenoord

Bosvelt houdt van Feyenoord, maar: 'Reken maar dat we onze huid duur verkopen'

12 mei 2023 om 11:53

Paul Bosvelt keert zondagmiddag als technisch directeur van Go Ahead Eagles terug in De Kuip. De 53-jarige voormalig Oranje-international speelde jarenlang voor Feyenoord, werd er landskampioen in 1999 en won de UEFA Cup in 2002. Bij een zege op de Eagles kunnen de Rotterdammers de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis bijschrijven, maar als het aan Bosvelt ligt, wordt dat nog even uitgesteld.

De voormalig middenvelder voorspelde Feyenoord aan het begin van het seizoen als kampioen, maar erkent dat dat met de welbekende ‘gekleurde bril’ werd gezegd. "Wat Arne Slot, samen met de technische staf, dit seizoen laat zien, is echt heel knap. Kijk hoe Mats Wieffer zich profileert, kijk naar de ontwikkeling van Quilindschy Hartman. Je zou bijna zeggen: ze hebben niks ingeleverd."

Hij stelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dan ook dat Feyenoord dit seizoen de terechte kampioen is. "De manier van spelen, de drive die het team uitstraalt. De power. En ze hebben geen enkel dipje gehad. Dat is de kracht van Feyenoord. Ze zijn heel stabiel. Ja, ze beslissen veel wedstrijden in de eindfase. Maar dat is ook wel iets wat je afdwingt."

Bosvelt ziet daarin een noemenswaardig verschil met Ajax. Beide topclubs hadden het dit seizoen flink lastig in De Adelaarshorst, maar Feyenoord won er. Ajax lukte dat niet. "Binnen 15 minuten stonden ze met 2-0 achter, na nog geen uur was het 4-2 voor Feyenoord." De Amsterdammers speelden er met 0-0 gelijk. "Daar straalde heel weinig energie vanaf. Wel irritatie onderling. Spelers die elkaar ontwijken, geen contact met elkaar zoeken. Hoe anders is dat bij Feyenoord. Daar staat gewoon een team."

Uiteraard ziet Bosvelt Feyenoord graag kampioen worden, maar hij stelt dat Go Ahead Eagles er alles aan gaat doen om dat nog even uit te stellen. "Ja, want hoe ik zeer het Feyenoord ook gun, we gaan er natuurlijk niet heen om de club een feestje te bezorgen. Reken maar dat we onze huid duur verkopen."

Feyenoord gaat in ieder geval zo goed als zeker de Champions League in. Volgens Bosvelt is daar, net als in 2002, veel moois te bereiken. "Waarom niet? Ik denk dat deze groep meer potentie heeft. Vooral omdat de kern in 1999 een stuk ouder was. Het is alleen wel zaak om de ploeg zoveel mogelijk intact te houden. Daarnaast zou het mooi zijn als Slot blijft."