'Feyenoord is dankzij Giménez de populairste Europese club in Mexico'

'Feyenoord is dankzij Giménez de populairste Europese club in Mexico'
13 mei 2023 om 15:43

Volgens de Mexicaanse journalist Daniel Reyes is Feyenoord momenteel de populairste Europese club in zijn thuisland. Dat heeft alles te maken met de uitstekende prestaties van Santiago Giménez, die in Mexico en bij Feyenoord op handen wordt gedragen.

De teller van Giménez staat in de Eredivisie ondertussen op 14 doelpunten in 29 wedstrijden. Prestaties die in Mexico ook niet onopgemerkt voorbijgaan. "Het is niet te vergelijken. Santiago staat in Mexico qua populariteit op eenzame hoogte", aldus Reyes tegenover NU.nl.

"Het klinkt misschien heel raar, maar als je in Mexico voetballer bent, dan lijkt het alsof je God bent. Normaal lukt het spelers niet om nederig te blijven, maar Santiago lukt dat duidelijk wel”, zo vervolgt hij.

Er waren in het verleden en heden meerdere Mexicanen actief in de Eredivisie, denk bijvoorbeeld aan Hirving Lozano, Andrés Guardado en Carlos Salcido bij PSV of Edson Álvarez bij Ajax. "Feyenoord is in Mexico op dit moment de populairste club uit Europa. En ze kijken er vooral naar spelers die doelpunten maken. Bij Giménez zit je dan dus wel goed."

Feyenoord kan aanstaande zondag vanaf 16.45 uur kampioen worden als in het eigen huis weet te winnen van Go Ahead Eagles. De Rotterdammers slepen dan de zestiende landstitel uit de geschiedenis in de wacht.