Gefronste wenkbrauwen in Engeland: PSG-president betrokken bij Man United-overname

Premier League-teams maken zich zorgen: PSG-eigenaar betrokken bij Man U-overname

9 juni 2023 om 18:47

Paris Saint-Germian eigenaar Nasser Al-Khelaïfi zorgt voor gefronste wenkbrauwen in Engeland. De zakenman uit Qatar speelt namelijk een grote rol in de overname van Manchester United, waar hij als adviseur werkt voor Sheikh Jassim. Dat onthult The Athletic op vrijdag.

Eigenaren van Premier League-clubs maken zich serieuze zorgen om de betrokkenheid van Al-Khelaïfi en Sheikh Jassim. Zo heerst er de angst dat beide mannen simpelweg het gezicht zijn van de Qatarese staat, die een ongewoon grote hoeveelheid geld in Manchester United kan gaan pompen. Als dat gebeurt, zou United staatsbezit zijn van Qatar, maar Sheikh Jassim en Al-Khelaïfi ontkennen deze geruchten. De Engelse teams willen dat er in dat geval onderzoek wordt gedaan naar de oorsprong van het kapitaal van Sheikh Jassim. 

De race om de overname van Manchester United duurt nog voort tussen twee partijen: de Nine Two Foundation van Sheikh Yassim en de Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe. Al-Khelaïfi dient als adviseur voor de partij van Jassim en heeft de huidige eigenaren van United (The Glazer familie) al ontmoet over een eventuele verhoging van het bod van Sheikh Jassim. Al-Khelaïfi is daarbuiten ook de eigenaar van PSG.