De treble is een feit: Manchester City verslaat Inter en wint de Champions League

Manchester City wint de Champions League
10 juni 2023 om 22:55

Manchester City heeft zaterdag de Champions League weten te winnen. Tegenstander Internazionale bood lang tegenstand, maar een hard schot van Rodrigo maakte het verschil in de finale. Voor The Citizens wordt voor het eerst in de clubgeschiedenis de treble gewonnen. 

Voor City en Inter zagen de seizoenen er richting de Champions League-finale totaal anders uit: The Citizens wonnen al de landstitel en de FA Cup, voor Inter was alleen de Coppa Italia bemachtigd. Bij City begon Nathan Aké in de basis, bij de Italianen stond Denzel Dumfries aan de aftrap. 

In de openingsfase werd de neutrale kijker nog niet op een voetbalfeest getrakteerd. Beide ploegen tastten af; Inter bleef achter hangen en City was duidelijk nerveus. De Engelse voetbalmachine maakte veel opbouwende fouten, vooral doelman Ederson was niet in goede doen. Doelpuntenmachine Erling Haaland was onzichtbaar. 

Na ruim een half uur spelen kreeg Kevin De Bruyne last van zijn hamstring en moest de Belg worden gewisseld. Twee jaar eerder overkwam de middenvelder hetzelfde in de finale tegen Chelsea FC. Phil Foden moest het gemis van de spelverdeler zien op te vangen. Beide ploegen wisten nog niet voor vuurwerk te zorgen in de eerste helft en gingen rusten met de brilstand.

In de tweede helft bleef het spel enigszins pover, maar kwam de wedstrijd wel steeds meer los. Edin Dzeko kon niet verder en moest worden vervangen door Romelu Lukaku. Na ruim een uur spelen kwam de bevrijdende treffer voor City: na een fraaie aanval knalde Rodrigo de bal hard binnen. Inter ging direct op zoek naar de gelijkmaker en raakte de lat: Lukaku stond in de weg voor de rebound. 

Inter kwam er niet meer aan te pas tegen City en moest het hoofd uiteindelijk buigen, al werd de bal vlak voor tijd nog voor de doellijn van City weggehaald. Voor City is het seizoen op een perfecte manier afgesloten: na de landstitel en FA Cup is ook de Champions League voor City, waarmee het behalen van de treble een feit is.