Denzel Dumfries, Nathan Aké, Champions League finale

Dumfries ondanks teleurstelling trots op Aké: 'Wat had ik toch graag gewonnen'

11 juni 2023 om 08:40
Laatste update: 11 juni 2023 om 08:51

Denzel Dumfries baalt van het verlies in de finale van de Champions League, maar kreeg het al snel voor elkaar om ‘zijn vriend’ Nathan Aké te feliciteren. Beide spelers zullen komende week aan de bak moeten met het Nederlands elftal.

Dumfries speelde een sterke wedstrijd, maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald in de verloren finale. Na afloop zochten Aké en Dumfries elkaar op. "We zijn vrienden", begint de back van Internazionale opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ik ben enorm trots op Nathan. Hij heeft het geweldig gedaan. Maar wat had ik graag die prijs gewonnen. We kregen vier grote kansen. In een finale hè. Zonder verwijten te maken naar wie dan ook, want we winnen samen en we verliezen samen, maar wij hadden ook met die beker kunnen staan."

Komende week zal Dumfries in Zeist een uitermate gelukkige Aké weer treffen. "Als je verliest en je staat daar op het veld, moet je er even niet aan denken. Maar al snel weet je dat we weer iets kunnen wegspoelen, de teleurstelling. De Nations League wil je ook winnen." Dumfries gelooft er heilig in dat dit niet zijn enige kans zal zijn op de cup met de grote oren. "We zijn zo sterk. Ons strijdplan werkte ook tegen een ijzersterk elftal als Manchester City prima. We zijn zo taai, zo moeilijk te verslaan. En we weten ook kansen te creëren."