Arne Slot en Maurice Steijn zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award

Nominaties Michels Award bekend: Slot kan tweede op rij pakken, ook Steijn beloond

12 juni 2023 om 14:11
Laatste update: 12 juni 2023 om 14:12

Arne Slot kan voor de tweede keer op rij worden uitgeroepen tot beste trainer van de Eredivisie. De Feyenoord-coach is wederom genomineerd voor de Rinus Michels Award. Datzelfde geldt voor Maurice Steijn, Ron Jans, Pascal Jansen en Joseph Oosting.

De Rinus Michels Award wordt aan het einde van ieder Eredivisie-seizoen uitgereikt door de Nederlandse trainersvakbond, wat inhoudt dat de coaches van iedere betaaldvoetbalclub hun stem mogen uitbrengen. Vorig jaar nam Slot dus de prijs ontvangst. De 44-jarige oefenmeester bereikte toen de finale van de Conference League met de Rotterdammers en werd derde in de competitie. Dit jaar pakte hij de landstitel en reikte zijn ploeg tot de kwartfinales van de Europa League.

Ook Steijn, die naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Ajax wordt, maakt kans. De Hagenees haalde zondag op een haar na Europees voetbal met Sparta Rotterdam. In de finale van de play-offs werd er met 1-0 verloren van FC Twente. Jans, de coach van de Tukkers, zwaait af, maar kan dat dus nog met een mooie individuele prijs doen.

Jansen werd dit seizoen vierde met AZ en haalde de halve finales van de Conference League. Daarin moesten de Alkmaarders uiteindelijk het onderspit delven tegen de uiteindelijke winnaar; West Ham United. Oosting werd knap negende met RKC en volgt volgend seizoen Jans op bij Twente. De winnaar wordt op maandag 26 juni bekendgemaakt.