Gebrek aan 'Ajax-DNA' bij Steijn vormt geen obstakel: 'Had Erik Ten Hag ook niet'

Van Praag vindt twijfels over Steijn onzin: 'Erik ten Hag had ook geen Ajax-DNA'
13 juni 2023 om 22:37

Het gebrek aan Ajax-DNA bij de nieuwe coach Maurice Steijn zal geen obstakel vormen volgens Michael van Praag. De voormalig voorzitter vindt het onzin dat mensen roepen om een trainer met een Ajax-verleden en geeft de aanstelling van Erik ten Hag als voorbeeld.

"Ik vind dat allemaal een beetje overdreven, bij Ajax passen en Ajax-DNA hebben", begint Van Praag tegenover ESPN. Ik bedoel toen Ten Hag bij Ajax kwam. Als er iemand is zonder Ajax-DNA, dan was dat Ten Hag wel. Hij sprak nog niet eens Amsterdams en je ziet wat een fantastisch succes dat is geweest. Dus al die mensen die dat roepen, onzin", stelt Van Praag, die binnenkort ook een rol gaat vervullen bij de Amsterdammers. De 75-jarige beleidsbepaler heeft de opdracht gekregen om een nieuwe bestuursraad voor Ajax te vormen.

Van Praag heeft mooie woorden voor Steijn en maakt zich geen zorgen over de toekomst van de trainer bij Ajax. "Ik was niet verrast. Ik vind hem een hartstikke goede trainer. Hij heeft het bij Sparta verdomd goed gedaan, dus ik denk dat Steijn Ajax wel aan het spelen krijgt", concludeert Van Praag.