De Telegraaf: geen sprake van BVB-bod op Álvarez door afronding Bellingham-deal

De Telegraaf: geen sprake van BVB-bod op Álvarez door afronding Bellingham-deal

14 juni 2023 om 10:21

Ajax-watcher Mike Verweij ontkent de geruchten dat de Amsterdammers een bod hebben afgewezen op Edson Álvarez. BILD meldde eerder dat Borussia Dortmund een bod van 35 miljoen euro zou hebben uitgebracht.

Volgens Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is er nog geen bod uitgebracht door Borussia Dortmund voor Álvarez. Dat zou te maken hebben met het afronden van de transfer van Jude Bellingham naar Real Madrid. Ook het contractvoorstel voor de Mexicaans international zelf is nog ‘in de maak’.

BILD meldde eerder dat de vraagprijs van Ajax voor problemen zorgde bij Dortmund. Volgens de krant zou de Duitse topclub een bod van 35 miljoen euro hebben uitgebracht, terwijl de Amsterdammers 45 miljoen euro zouden verlangen. Volgens Verweij is er van een bod dus geen sprake.

Naast Borussia Dortmund is er ook interesse uit de Premier League voor Álvarez. Conference League-winnaar West Ham United zou op de diensten van de Mexicaan azen. Verweij bevestigt die interesse.

Alvaréz heeft nog een contract tot medio 2025 bij Ajax. De Mexicaan speelde tot op heden 147 wedstrijden voor de Amsterdammers. De verdedigende middenvelder was daarin goed voor 13 goals en zes assists.