PSV aast op Lang: wat is de connectie tussen hem en kersvers trainer Bosz?

Zo zit de connectie tussen Lang en Bosz
15 juni 2023 om 20:30

Donderdagmiddag werd bekend dat PSV contact heeft gelegd met het management van Noa Lang. Mocht het uiteindelijk zo ver komen dat de aanvaller naar Eindhoven verkast, dan komt hij te spelen onder een oude bekende: Peter Bosz. VoetbalNieuws legt je uit wat de connectie is tussen Lang en Bosz.

Lang en Bosz overlappen elkaar bij Ajax

Lang werd op jonge leeftijd al door Ajax weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De aanvaller doorliep dan ook de jeugdopleiding van de Amsterdammers voordat hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Op 28 april 2016, nog voor dat Bosz de hoofdtrainer van Ajax is, wordt Lang voor het eerst opgeroepen om mee te trainen met het eerste elftal. Dat is nog onder leiding van Frank de Boer, die enkele weken later afscheid neemt.

Bosz wordt uiteindelijk in de zomer van 2016 aangesteld als opvolger van De Boer. Onder de oefenmeester traint Lang nog sporadisch mee, maar tot een debuut in de hoofdmacht komt het uiteindelijk niet. Bosz vertrekt na één jaar alweer uit Amsterdam om voor een avontuur bij Borussia Dortmund te gaan, waarna Marcel Keizer het van hem overneemt. Vlak daarna maakt Lang, op 21 juli 2017, zijn officieuze debuut in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon.