'PSV werkt vol aan operatie-Simons, die best betaalde speler ooit kan worden'

PSV wil van Xavi Simons de best betaalde speler ooit uit de clubgeschiedenis maken
21 juni 2023 om 07:56

Dat PSV er alles aan doet om Xavi Simons binnenboord te houden staat vast, meldt het Eindhovens Dagblad. Het twintigjarige talent kan zelfs de best betaalde speler ooit worden in de Eindhovense clubgeschiedenis.

Het talent van Simons staat al lange tijd buiten kijf, maar werd dinsdagmiddag nog maar eens bevestigd. De aanvallend ingestelde speler kreeg te horen dat hij en nog negen andere spelers uit Europa kans maken om de 'Golden Boy Award' in de wacht te slepen. Simons staat zelfs zesde op die lijst, achter spelers als Jamal Musiala, Jude Bellingham en Gavi.

Dat zet Simons opnieuw in de schijnwerpers en daar is PSV zich ook van bewust. Volgens het ED werken de Eindhovenaren dan ook met man en macht aan een langer verblijf van de Oranje-international, waarvan het management de kaken stijf op elkaar houdt over de voortgang.

Mocht Simons kiezen voor ene langer verblijf in Eindhoven, dan komt voor hem mogelijk de zilvervloot binnenvaren. PSV van Peter Bosz al de best betaalde trainer ooit in de clubgeschiedenis gemaakt en datzelfde staat Simons nu te wachten, maar dan als speler.