Rol in Ajax-bestuur lijkt van de baan voor Cruijff: 'Ik wil weer trainer worden'

Jordi Cruijff wil na zijn vertrek bij FC Barcelona weer aan de slag als trainer
22 juni 2023 om 09:22

Jordi Cruijff wil na zijn vertrek als sportief directeur van FC Barcelona graag weer aan de slag als trainer. Dat vertelt de 49-jarige bestuurder in gesprek met The Athletic. Daardoor lijkt een rol in het bestuur van Ajax niet meer voor de hand liggend, ondanks dat hij daarin vaak werd genoemd.

Twee seizoenen lang was Cruijff medeverantwoordelijk voor het technische beleid van FC Barcelona. "Barça belde me toen de club in een zeer moeilijke situatie verkeerde", zo vertelt hij. "Ik was altijd van plan om die oproep te beantwoorden, want ik heb een speciaal gevoel voor deze club. Maar daarvoor was ik al vijf jaar trainer en daar genoot ik van. Daarom koos ik voor een kort contract."

Een afscheid bij Barcelona was zodoende een logisch gevolg, maar volgens Cruijff geen makkelijke beslissing. "Het is iets waar ik maanden over nadacht. Dit is wat ik wil gaan doen. Dat bekent niet dat ik niet meer als sportief directeur wil werken, want ik ben op beide rollen voorbereid. Maar ik geef op dit moment de voorkeur aan het trainersvak. Dat voelt voor mij als de beste keuze."

Hij kreeg naar eigen zeggen aanbiedingen vanuit de MLS en China, maar wilde zijn contract respecteren. "Timing is alles. Ik ga kijken welke aanbiedingen er komen en hoe ik me daarbij voel."