'PSG hoopt op terugkeer Simons en activeert clausule, keuze aan de PSV'er'

Update: 'PSG doet er alles aan om persoonlijk akkoord te bereiken met Simons'

5 juli 2023 om 12:36
Laatste update: 6 juli 2023 om 17:04

Paris Saint-Germain heeft de terugkoopclausule van Xavi Simons geactiveerd. De keuze is nu aan de middenvelder annex aanvaller van PSV, meldt Fabrizio Romano. 

De transfersoap rondom Simons is al een tijdje bezig. In Eindhoven probeert men met man en macht het contract van de veelzijdige aanvaller te verlengen en de clausule van PSG uit het contract te slopen. Dat is tot op heden nog niet gelukt. In Frankrijk hebben ze nu besloten de terugkoopclausule van naar verluidt zes miljoen euro te activeren.

De clausule is volgens Romano tot 31 juli van kracht. Het bijzondere is dat Simons, en dus niet de clubs, bepaalt of hij terug wil keren naar Paris Saint-Germain. Daar heeft het talent 25 dagen de tijd voor. Mocht de Oranje-international inderdaad terug willen keren naar Frankrijk, dan verdient PSV bijna niets aan de verkoop. 

Simons kende een droomjaar bij PSV. Het twintigjarige talent kwam 48 keer in actie voor de Eindhovenaren. Daarin scoorde hij 22 keer en gaf hij twaalf assists. Simons werd topscorer van de Eredivisie, won de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker.  

Update: Volgens Fabrizio Romano gaat Paris Saint-Germain er alles aan doen om een persoonlijk akkoord te bereiken met Xavi Simons. Ondanks dat de talentvolle Oranje-international nog altijd zelf de touwtjes in handen heeft, zullen ze in Eindhoven wel aan het zweten zijn.