PSV reageert op PSG-clausule in Simons-contract: 'Xavi is een hongerige jongen'

Xavi Simons is een hongerige jongen volgens PSV
5 juli 2023 om 14:42

Earnest Stewart heeft nog maar eens benadrukt dat PSV er alles aan doet om Xavi Simons binnen boort te houden. De technisch directeur geeft bij Voetbal International te kennen een mooi plan te hebben om een langer verblijf van de aanvaller te bewerkstelligen, ondanks de terugkoopclausule van Paris Saint-Germain.

"Hij heeft zich in korte tijd stormachtig ontwikkeld en het Nederlands elftal gehaald. Het is een jongen die op zo’n jonge leeftijd ook bij PSV heel bewust bezig is met zijn carrière. Dat is een genot om naar te kijken, en het is aanstekelijk naar de rest van de groep. Wij willen hem daarom heel graag behouden", begint Stewart bij het weekblad.

Het aanblijven van Simons ligt volledig in de handen van PSV. PSG kan hem tot 31 juli terugkopen uit Eindhoven, maar de speler zelf heeft daar het laatste woord over. "Laat ik zeggen dat Xavi nog een vierjarige arbeidsovereenkomst heeft bij PSV", reageert Stewart. "Daar staat één ding in (de clausule, red.). Maar PSV is wél in controle als het aankomt op interesse van alles andere clubs. Dat is heel helder."

"Xavi is heel gedreven en echt met zijn carrière bezig en wij willen hem een traject aanbieden dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen waardoor hij misschien nog grotere stappen kan zetten. Xavi is een hongerige jongen, die het beste uit zijn carrière wil halen. Champions League-voetbal hoort daarbij en dat zijn stappen die wij ook kunnen en willen zetten", besluit hij.