Daley Blind heeft zijn transfer naar Girona te pakken

'Blind maakt transfer naar Spanje en ondergaat medische keuring binnen 24 uur'

6 juli 2023 om 22:51

Daley Blind is op een haar na speler van Girona. Volgens De Telegraaf ondergaat de verdediger vrijdag zijn medische keuring in Spanje.

Volgens de ochtendkrant gaat Blind een contract tot de zomer van 2025 tekenen bij Girona. Buiten het salaris kost het niets voor de Catalaanse club om de linkspoot over te nemen aangezien hij transfervrij bij Bayern München mag vetrekken.

Met de transfer naar Girona gaat Blind voor een mooie uitdaging. Over de laatste seizoenen gezien zit de Spaanse club qua klasseringen in de lift. Dat komt mede door de overname van The City Football Group, die er met de nodige impulsen voor hebben gezorgd dat de Spanjaarden een elftal konden creëren dat tiende is geëindigd.

Met de transfer van Blind is een terugkeer naar Ajax in ieder geval volledig van de baan. De twee partijen namen afgelopen winter op ongelukkige wijze afscheid van elkaar, maar de Nederlander gaf aan dat hij 'altijd zou luisteren' als de Amsterdammers hem weer in de armen wilden sluiten. Dat komt er op korte termijn in ieder geval niet van.