'PSG of Arsenal niet aan de orde: langer PSV-verblijf Simons 'meest aannemelijk''

'PSG of Arsenal niet aan de orde: langer PSV-verblijf Simons 'meest aannemelijk''
9 juli 2023 om 14:29

De kans is nog steeds groot dat Xavi Simons, ondanks dat Paris Saint-Germain de terugkoopclausule heeft geactiveerd, ook komend seizoen voor PSV speelt. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSG heeft aangegeven dat ze Simons terug willen halen voor een beperkte transfersom, waardoor de beslissing nu bij de Oranje-international zelf ligt. Het management van Simons is echter nog steeds in gesprek met PSV over een contractverlenging. Darren Dein, de nieuwe zaakwaarnemer van Simons, heeft opnieuw met de leiding van PSV gesproken en aangegeven dat zijn cliënt graag langer in het Philips Stadion wil blijven.

PSV heeft goede hoop dat Simons een nieuw contract tot medio 2028, maar dat is nog allesbehalve zeker. 'De Eindhovense club moet namelijk niet alleen flink in de buidel tasten om hem aan boord te houden, maar ook een aantal concessies doen aangaande de mogelijke toekomstige transferopbrengst', schrijft het ED.

'PSV wil hem komend seizoen heel graag laten bevestigen, maar kan en wil zich ook niet helemaal uitleveren: in dat spanningsveld zaten de onderhandelingen.' De gesprekken verlopen wel in goede harmonie. Simons is bovendien niet direct in gesprek met PSG of Arsenal. De middenvelder annex aanvaller is volledig gefocust op PSV. 'De verwachting is wel dat er voor de start van het wedstrijdseizoen een klap op de zaak is gegeven en waarschijnlijk al eerder.'