Simons belde met Koeman voor advies: 'Dat is voor hem het belangrijkst'

Simons belde met Koeman voor advies: 'Dat is voor hem het belangrijkst'

7 juli 2023 om 11:26

Ronald Koeman is deze zomer door Xavi Simons gebeld om te praten over zijn toekomst. Dat laat de bondscoach van het Nederlands elftal weten aan Mundo Deportivo. Het advies is duidelijk: Simons kan het beste bij PSV blijven.

"Xavi is een goede jongen", steekt Koeman van wal tegenover Mundo Deportivo. Al weken gaat het in de voetbalwereld over de toekomst van de twintigjarige dribbelaar. Paris Saint-Germain heeft de terugkoopclausule van zes miljoen euro geactiveerd, waardoor het nu aan Simons is om te beslissen of hij terugkeert.

"Hij heeft me deze zomer gebeld om over zijn toekomst te praten", vervolgt Koeman. "Wat voor hem belangrijk is, is dat hij gaat spelen. Bij PSV heeft hij goed werk geleverd. Ik hoop dat hij daar blijft, want hij speelt alles. Voor een jonge speler is dat de beste manier om te ontwikkelen. Xavi is een geweldige speler en zal nog beter worden."

In Eindhoven zetten ze alles op alles om Simons langer bij PSV te houden. Volgens het Eindhovens Dagblad ligt er een 'spetterend' contract klaar. PSV gaat bovendien binnen afzienbare tijd de komst van Noa Lange en Ricardo Pepi aankondigen.