'PSV hoopt deze week al op 'climax' rondom Simons, zaakwaarnemer richting de club'

'PSV hoopt deze week al op 'climax' rondom Simons, zaakwaarnemer richting de club'

10 juli 2023 om 08:19

PSV hoopt deze week of volgende week op meer duidelijkheid rondom de toekomst van Xavi Simons. De aanvallende middenvelder heeft tot 31 juli om eventueel nog terug te keren naar Paris Saint-Germain. 

Peter Bosz spreekt met het Eindhovens Dagblad over de missie van PSV om Simons te behouden. De sterspeler van de club kan terugkeren naar Parijs, maar de tekenen wijzen erop dat de speler kan worden behouden in Eindhoven. "Xavi heeft nog een contract, dus het logisch dat hij gewoon weer bij ons begint. Dat clubs aan zo'n goede speler trekken, is normaal. Wij doen er alles aan om hem te behouden, dat is de stand van zaken", meldt Bosz.

Simons wisselde onlangs van zaakwaarnemer en PSV voerde al gesprekken. 'De PSV-leiding sprak afgelopen week in Londen met de zaakwaarnemer van de 20-jarige international en de gesprekken zijn nog altijd gericht op langer blijven. Paris Saint-Germain en Arsenal zijn op dit moment nog geen gesprekspartners: Simons richt zich nog altijd op PSV', meent het ED. 'Als zijn zaakwaarnemer Darren Dein waarmaakt wat hij PSV heeft beloofd, komt hij op korte termijn naar Nederland om te proberen een klap te geven op een deal waarin Simons zijn contract verlengt.'