Steijn wil ervaren Klaassen behouden: 'Daar zijn er op dit moment niet veel van'

Maurice Steijn wil Davy Klaassen graag bij Ajax behouden
28 juli 2023 om 18:27

Maurice Steijn is ingegaan op de toekomst van Davy Klaassen. De Ajax-middenvelder werd in de afgelopen periode her en der aan een transfer gelinkt, maar volgens zijn trainer is daar momenteel nog net over gesproken. Hij houdt Klaassen dan ook maar wat graag binnen boord.

"Ik heb gisteren met Davy gesproken en heb hem uitgelegd dat het aan hem is om mij te overtuigen", zo vertelt Steijn in gesprek met Voetbal International. "Wat ik merkte is dat hij goed in zijn vel zit en dat hij zich wil revancheren voor het afgelopen seizoen."

Steijn voegt eraan toe dat hij niet bekend is met de interesse in Klaassen en dat de middenvelder er vooralsnog ook niets over heeft gezegd. "Het liefst houd ik hem erbij, maar tegelijkertijd moeten we kijken naar zijn situatie als hij niet aan spelen toe zou gaan komen, wat een mogelijkheid is. Dan moet je besluiten: houd je hem erbij, of gun je hem een transfer? Zover is het nog niet, maar dat moet je wel bekijken."

Eén ding is volgens de nieuwe Ajax-coach in ieder geval zeker. "Laat duidelijk zijn dat ik tevreden ben over hem én dat hij een van de jongens is die de boel op sleeptouw kan nemen, daar zijn er op dit moment niet veel van."

Klaassen speelt al sinds 2011 voor Ajax, maar maakte tussen 2017 en 2020 een uitstapje naar het buitenland. De 30-jarige spelverdeler kwam tot dusver 317 keer in actie voor de Amsterdammers, scoorde 92 goals en werd vijfmaal landskampioen van Nederland.