Steijn gaat in op situatie Sutalo: 'Ik hoop dat dit het iets makkelijker maakt'

Maurice Steijn over de mogelijke transfer van Josip Sutalo naar Ajax
28 juli 2023 om 18:57

Maurice Steijn is voor het eerst ingegaan op de interesse van Ajax in Josip Sutalo. De Amsterdammers zien de Kroatische centrumverdediger als de mogelijke opvolger van Jurriën Timber, die afgelopen seizoen naar Arsenal vertrok. Echter is er ook stevige concurrentie voor de 23-jarige mandekker.

Fiorentina heeft bijvoorbeeld net als Ajax een bod ingediend bij Dinamo Zagreb, Sutalo's huidige werkgever. Of er daardoor vertraging zit in de onderhandelingen tussen beide partijen? "Volgens mij komt het meer door het verschil in vraag en aanbod", aldus Steijn in gesprek met De Telegraaf. "Maar ook het feit dat hij nog voorronde Champions League voetbalt, speelt mee. Ze hebben nu met 4-0 gewonnen, dus misschien hoeft hij de return niet te spelen. Ik hoop dat dit het iets makkelijker maakt."

Mike Verweij, Ajax-watcher van desbetreffende krant, stelde dat ook Napoli interesse in Sutalo zou hebben getoond. "De absolute topprioriteit van Ajax is een vervanger voor Timber en ik vind het heel gek dat Ajax die nog niet heeft", zo stelt hij in de voetbalpodcast. "Een blinde kon zien dat Timber zou vertrekken. Je moet daarop anticiperen en dat kon je in juni al doen. Nu, twee weken voor het begin van de competitie, heeft Ajax de selectie nog lang niet compleet. Mislintat moet Steijn helpen en dat doet hij op dit moment niet."

Ajax werkt momenteel nog een trainingskamp af in het Duitse Herzogenrauch. De Amsterdammers hebben met FC Augsburg en Borussia Dortmund nog twee oefenduels op het programma staan, alvorens op 12 augustus de Eredivisie weer begint met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.