Nathan Aké heeft zijn contract bij Manchester City verlengd

Aké langer in Engeland: Manchester City beloont hem met sterk verbeterd contract

29 juli 2023 om 11:16

Manchester City heeft het contract van Nathan Aké opengebroken. Het contract van de verdediger liep nog tot de zomer van 2025, maar hij ligt nu nog twee jaar langer tot 2027 vast.

Aké maakte in de zomer van 2020 de overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City en heeft zich vooral de laatste twee jaar tot een belangrijke speler in de selectie van Pep Guardiola geprofileerd. Daar heeft de club hem nu met een sterk verbeterd contract mee beloond.

"Dit is de beste club ter wereld, daar bestaat geen twijfel over", begint Aké op de website van The Citizens. "Het is voor mij de perfecte omgeving om mijzelf te verbeteren", besluit de verdediger, die zowel als linksback als linker centrale verdediger speelt in Engeland.

Dat Guardiola Aké hoog heeft zitten is geen geheim. De Spaanse oefenmeester noemde de Oranje-international al eens 'een bijzonder mens' en 'een persoon die in alles een professional is'. Met Aké in de basis won City afgelopen seizoen de eerste Champions League in de clubgeschiedenis.