Oranje Leeuwinnen gaan voor ruime zege op Vietnam voor groepswinst

Oranje Leeuwinnen gaan voor ruime zege op Vietnam voor groepswinst
31 juli 2023 om 09:03

De Oranje Leeuwinnen gaan vol voor de aanval in het laatste groepsduel tegen Vietnam, zo stelt bondscoach Andries Jonker in het Algemeen Dagblad. Doelsaldo is beslissend voor de groepswinst en daarom mikt de ploeg op een ruime overwinning.

"We gaan vol op de aanval. We willen groepswinnaar worden", zegt Andries Jonker in een interview met het AD. Momenteel gaan de Verenigde Staten aan kop in groep E, met een beter doelsaldo dan Nederland. Alleen de groepswinnaar ontloopt in de achtste finales vermoedelijk Zweden, de winnaar van groep G. "Je hebt toch altijd de voorkeur voor een, op papier, mindere tegenstander", aldus Jonker.

Ondanks de wil om aan te vallen behoedt Jonker zijn ploeg toch voor onderschatting van de tegenstander. "Toen we Vietnam lootten zochten we eerst tussen plek 150 en 200 op de FIFA-ranglijst, maar het bleek dat we helemaal omhoog moesten scrollen naar plek 32, één plek achter Polen. Het is gewoon een aardige ploeg"

Of de oefenmeester kan beschikken over Vicoria Pelova, Stefanie van der Gragt en Lineth Beerensteyn is nog onzeker. Het drietal trainde wel mee, maar kampte met griep of een blessure. 

Dinsdag spelen de Oranje Leeuwinnen de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Vietnam. De aftrap is om 09.00 Nederlandse tijd.