Ajax houdt hoop op de komst van Josip Sutalo en gaat Jakov Medic snel presenteren

'Ajax houdt hoop op komst Sutalo, niet zoveel vertrouwen in nummer twee Medic'

4 augustus 2023 om 17:36

Ajax blijft hoop houden op de komst van Dinamo Zagreb-verdediger Josip Sutalo. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Bovendien zouden de Amsterdammers Jakov Medic, net als Sutalo een Kroatische mandekker, snel gaan presenteren.

Ajax heeft naar verluidt twee miljoen euro over voor Medic, die momenteel nog onder contract staat bij FC St. Pauli. Technisch directeur Sven Mislintat lijkt echter te willen doorpakken voor zijn nummers één op de lijst. "Die Medic is bijvoorbeeld de nummer twee achter Sutalo", zo vertelt Verweij in de podcast Kick-Off. "Ajax heeft er nog steeds goede hoop op dat ze hem binnen kunnen halen. Veel kenners blijven zeggen dat hij een uitstekende rechter centrale verdediger is."

Valentijn Driessen heeft daarentegen geen hoge pet op van Medic. "Hij heeft zestig wedstrijden bij St. Pauli één gespeeld. Dan zouden clubs als Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg zitten te slapen. Heel Duitsland zit dan blijkbaar te slapen en Sven Mislintat pakt hem. Ik heb daar gewoon niet zoveel vertrouwen in."

Het is geen geheim dat trainer Maurice Steijn het liefst meer Nederlanders naar Ajax ziet komen, maar in plaats daar van krijgt hij een colonne buitenlanders. Jan-Paul van Hecke van Brighton & Hove Albion was bijvoorbeeld ook in beeld. "Het is natuurlijk gek dat je die Kroaat voor twee miljoen euro kunt ophalen bij St. Pauli, maar dan wordt er ook gekeken naar een speler die net zijn contract heeft laten verlengen bij Brighton. Die moest rond de 15 tot 20 miljoen euro kosten. Die kon niet gehuurd worden, dus daar ging al snel een streep doorheen", aldus Verweij.

Ajax speelt nog één oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund alvorens de Eredivisie op 12 augustus wordt hervat met het thuisduel tegen Heracles Almelo.