Dit is het gevaar van Riga FC tegen Twente

Het gevaar van Riga FC: dit staat Twente te wachten in de Conference League

17 augustus 2023 om 18:13
Laatste update: 17 augustus 2023 om 18:12

FC Twente neemt het donderdagavond op in de return tegen Riga FC. De ploeg uit Letland is de volgende horde voor De Tukkers om de Conference League te halen en Voetbalnieuws neemt de tegenstander voor je onder de loep. Het thuisduel werd overtuigend met 2-0 gewonnen door Twente.

FC Riga, spelend in de hoofdstad van het land, werkt hun wedstrijden af in het Skontostadion wat plaats biedt aan 9.500 toeschouwers. De club ontstond pas in 2014 toen FK Dinamo en FK Caramba samen werden gevoegd tot één club. Sinds het ontstaan van de club konden de supporters al meermaals feest vieren aangezien tussen 2018 en 2020 driemaal het landskampioenschap werd gevierd. De ploeg staat sinds dit seizoen onder leiding van Tomislav Stipic.

Road to Twente

Net als bij de vorige tegenstander Hammarby IF wordt de Letse competitie op jaarbasis gespeeld. Dat betekent dat Riga momenteel mee doet aan de voorrondes van de Conference League op basis van hun tweede plaats in het seizoen 2022. In de eerste kwalificatieronde werd er thuis met 2-0 afgerekend met Víkingur Reykjavík, maar werd er uit met 1-0 verloren. In de tweede ronde was Hongaarse Kecskeméti TE de tegenstander. Zij werden cumulatief met 4-3 aan de kant geschoven.

Het gevaar van Riga

De speler met de hoogste transferwaarde is Hrvoje Babec. De Kroaat geldt als een rots in de branding op het middenveld en is met zijn 23 jaar nog een speler waar potentie in zit. Afgelopen zomer kwam de controlerende middenvelder over van Gorica en betaalden de Letten maar liefst 1,5 miljoen euro voor hem. De Kroaat is ook met afstand de duurste aankoop van de club ooit.

De sterspeler van afgelopen seizoen was spits Marko Regza. In 24 wedstrijden kwam de Let vijftien maal tot scoren en droeg hij bij aan het veroveren van de tweede plaats. In de afgelopen wedstrijden kwam Regza enkel tot scoren tegen Víkingur, maar de boomlange aanvaller zal het de verdedigers van Twente lastig gaan maken. De kopsterke aanvaller is 1,95 meter lang en zal dus de nodige dekking nodig hebben om hem af te stoppen. Nummer 'tien' Douglas Aurélio is ook een speler om rekening mee te houden. De Braziliaan kan op iedere aanvallende positie uit de voeten en is gemiddeld bij 22% van alle doelpunten betrokken.

In de selectie van Riga is er geen Nederlandse inbreng te vinden. De ploeg wist het nog nooit voor elkaar te krijgen om de poulefase van een Europees toernooi te halen dus zal men er op gebrand zijn om een succes te boeken tegen Twente. Donderdagavond zal Twente om 20.00 uur in eigen huis aftrappen tegen de Letten en de wedstrijd is live te volgen bij Veronica of natuurlijk in het liveblog van Voetbalnieuws.