Arveladze lovend over Mikautadze: 'Qua stijl vergelijk ik hem met Suárez'

Arveladze lovend over Mikautadze: 'Qua stijl vergelijk ik hem met Suárez'
30 augustus 2023 om 09:48
Laatste update: 30 augustus 2023 om 11:51

Shota Arveladze is lovend over Ajax-aanwinst Georges Mikautadze. De ex-Ajacied is volgens zijn 'voorganger' een van de smaakmakers bij Georgië en lijkt hij qua spel op Luis Suárez. 

Mikautadze is de derde Georgiër bij Ajax. Hij speelde tot dusver zestien interlands, waarin hij goed was voor vier doelpunten. "De fans houden van hem en steunen hem altijd", vertelt Arveladze op de clubsite van Ajax. "Samen met onder meer Khvicha Kvaratskhelia en Giorgi Chakvetadze is hij heel belangrijk voor Georgië. Ze brengen veel euforie bij het nationale team en het volk is trots dat er spelers uit het land bij grote Europese clubs spelen."

De vijftigjarige Arveladze stelt dat Mikautadze een goede versterking is voor Ajax. De Georgiër is tweebenig en weet makkelijk te scoren. "Georges is veelzijdig en kan in de spits en op 'tien'. Al zie ik hem meer als een doelpuntenmaker dan een assistgever. Ajax moet hem dicht bij het vijandelijke doel gebruiken, daar is hij zo gevaarlijk. Qua stijl vergelijk ik hem een beetje met Luis Suárez."