Brobbey kampt met een blessure is meldt zich af bij Jong Oranje

Ajax en Jong Oranje in de problemen: Brobbey meldt zich geblesseerd af

4 september 2023 om 18:18
Laatste update: 4 september 2023 om 18:22

Brian Brobbey zal niet van de partij zijn als Jong Oranje het de komende week op gaat nemen tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië en Noord-Macedonië. De aanvaller van Ajax heeft zich wegens een blessure moeten afmelden.

De KNVB komt maandagmiddag met het nieuws naar buiten dat Brobbey deze interlandbreak niet van de partij zal zijn als Jong Oranje begint aan de kwalificatiecyclus voor het EK van 2025 in Slowakije. Op de site van de KNVB valt te lezen dat Brobbey 'veel hinder ondervindt van een blessure'.  De Ajacied wordt vervanger door Ryan Flamingo van FC Utrecht. Of de blessure van Brobbey van dusdanige aard is dat Ajax er hinder van gaat ervaren is nog onduidelijk. De aanvaller speelde zondag nog een uur mee tegen Fortuna Sittard.

Voor Jong Oranje breekt er weer een nieuwe periode aan. Bondscoach Erwin van de Looi verliet het elftal en is vervangen door Michael Reiziger die de taak heeft om het elftal te plaatsen voor het EK over twee jaar. Naast Moldavië en Noord-Macedonië zitten ook Zweden, Georgië en Gilbraltar in de poule van Oranje.