Vervanger Rubiales door het stof na omstreden zoen: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

Vervanger Rubiales door het stof na omstreden zoen: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

5 september 2023 om 18:24

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft dinsdag verontschuldigingen aangeboden voor het 'volledig onacceptabele gedrag' van de geschorste bondsvoorzitter Luis Rubiales. Dat laat de bond weten in statement op de officiële kanalen. Rubiales zoende tegen haar wil in international Jennifer Hermoso na de WK-winst van Spanje.

De bond stond eerst vierkant achter Rubiales en publiceerde zelfs een fotoanalyse om aan te tonen dat de omstreden zoen met instemming van Hermoso was. De vervanger van Rubiales, Pedro Rocha, biedt nu echter diepe verontschuldigingen aan. 

'We bieden onze excuses aan richting de voetbalwereld, FIFA, UEFA, nationale bonden, spelers van Spanje en Engeland en alle andere betrokkenen en fans over de hele wereld, voor het volledig onacceptabele gedrag van onze hoogste vertegenwoordiger bij de WK-finale en alle de gebeurtenissen die volgden', aldus Rocha.

De bond erkent dat de actie van Rubiales 'enorme schade' heeft aangericht. 'Dit incident is een grote smet op het Spaanse voetbal en de samenleving. We moeten de feiten op orde hebben om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. Wij beloven dat dit nooit meer zal gebeuren.'