Messi gaat als een raket met Inter Miami, kan de superster nog kampioen worden?

Messi gaat als een raket met Inter Miami, kan de superster nog kampioen worden?

5 september 2023 om 18:49
Laatste update: 5 september 2023 om 19:01

Lionel Messi won twee van de eerste drie wedstrijden sinds het hervatten van de MLS. De ploeg presteerde dramatisch vóór de komst van de Argentijnse superster, maar lijkt nu de ommekeer gevonden te hebben. Kan de Argentijnse superster de club dit seizoen nog kampioen maken in Amerika? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Inter Miami bungelt onderaan in de Eastern Conference van de MLS met slechts 25 punten uit 25 wedstrijden. De laatste plaats levert geen rechtstreekse degradatie op, maar het team van eigenaar David Beckham moet een enorme inhaalrace maken om dit seizoen nog de play-offs te halen.

De eerste taak van Messi is dus om van Inter Miami weer een winnend team te maken. Dat lijkt gelukt. Terwijl de MLS stil lag tussen 16 juli en 27 augustus won de ploeg, onder leiding van de Argentijnse superster, de eerste prijs in de clubgeschiedenis, de Leagues Cup.

Vizier op playoffs

De club heeft acht punten achterstand op plek negen, die recht geeft op deelname aan de play-offs via de wildcardronde. Het is de vraag of de ploeg in de resterende wedstrijden zo'n reeks neer kan zetten om de top negen nog te halen. Miami heeft nog negen wedstrijden om de achterstand goed te maken. Mocht het lukken om negende te worden, dan speelt de ploeg tegen de nummer 8 de wild-cardronde. De winnaar van deze wedstrijd krijgt de kans om het op te nemen tegen het nummer 1 team van de competitie in de eerste officiële ronde van de playoffs.

1e vs. 8e/9e

2e vs. 7e

3e vs. 6e

4e vs. 5e

Na een eerste ronde die bestaat uit een 'best-of-three', zijn de rest van de playoffs enkelvoudige knockoutwedstrijden. Het laatste overgebleven team in de Eastern Conference gaat door naar de MLS Cup, waar ze het opnemen tegen het team dat zich in het Westen heeft weten te handhaven.

Finale U.S. Open Cup

Inter Miami kan dit seizoen naast de MLS-titel ook nog de U.S. Open Cup winnen. Na winst op FC Cincinatti, spelen Messi en co de finale op 28 september tegen Houston Dynamo.

Messi zal sowieso tot het uiterste moeten gaan om Inter Miami dit seizoen nog naar de MLS Cup te loodsen. De kans lijkt klein, maar met de Argentijn in de gelederen is niets onmogelijk.