Barcelona werkt aan een nieuw contract voor De Jong

'Barcelona is uiterst tevreden en wil het contract van De Jong open breken'

8 september 2023 om 13:20
Laatste update: 8 september 2023 om 13:22

FC Barcelona wil het contract van Frenkie de Jong open gaan breken, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen zien in de Nederlander een belangrijke schakel en willen de middenvelder belonen voor zijn sterke spel.

De Jong kent een sterke start aan het nieuwe seizoen. De Spaanse kranten zijn lyrisch over de Nederlander en zijn trainer Xavi Hernández komt wekelijks superlatieven te kort. Ook bij het bestuur van Barcelona is men enthousiast. De club wil het contract dat tot 2026 loopt open gaan breken en de Nederlander een nieuw contract tot de zomer van 2028 voorschotelen. De Jong heft zelf al vaker aangegeven dat Barcelona zijn droomclub is en dat hij zelf geen intenties heeft om te vertrekken.

De nieuwe sportief directeur Deco heeft naar verluidt de opdracht gekregen om de banden met de entourage van De Jong weer aan te halen. De relatie tussen de club en de entourage van de speler was iets bekoeld na de verkooppoging aan Manchester United afgelopen seizoen, maar Deco zou zelf niets liever willen dan dat De Jong langer bij Barcelona blijft. De Jong en zijn entourage zouden echter wel zekerheid willen hebben dat de middenvelder een hoofdrolspeler zal zijn, voordat hij een nieuw contract tekent.