Alles over Lazio, de tegenstander van Feyenoord in de Champions League

Alles over Lazio, de tegenstander van Feyenoord in de Champions League

25 oktober 2023 om 18:03
Laatste update: 25 oktober 2023 om 18:03

Feyenoord neemt het in de Champions League op tegen het Italiaanse Lazio. De club uit Rome behoort al jaren tot de subtop in de Serie A. Voetbalnieuws zet Lazio op een rij.

Historie

Lazio, voluit Società Sportiva Lazio, werd opgericht in 1900. De club speelt sinds het seizoen 1929/1930 onafgebroken op het hoogste Italiaanse niveau. Lazio werd twee keer landskampioen, in 1974 en 2000. De laatste Scudetto dateert dus alweer van ruim twintig jaar geleden.

Wel won Lazio de afgelopen decennia met regelmaat prijzen in de vorm van de Coppa Italia en Supercoppa. In totaal staan er zeven nationale bekers en vijf Supercups in de prijzenkast. Ook in Europa boekte Lazio succes met winst van de Europacup II in 1999.

Derby della Capitale 

Lazio speelt haar thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion in Rome, dat plaats biedt aan 70.000 toeschouwers. Het deelt het stadion met aartsrivaal AS Roma. De Derby della Capitale tussen Lazio en Roma geldt als een van de meest intensie rivaliteiten in het Europese voetbal.

Bij Lazio spelen enkele grote namen als de Spaanse middenvelder Luis Alberto, oudgediende Pedro en topschutter Ciro Immobile. Laatstgenoemde werd in het seizoen 2021/22 topscorer van de Serie A met 27 goals. De ploeg staat onder leiding van coach Maurizio Sarri.

Oude Bekende

Lazio eindigde vorig seizoen knap als tweede in de Serie A, goed voor een ticket in de Champions League. SS Lazio is een oude bekende voor Feyenoord, want vorig seizoen troffen de ploeg elkaar ook al, maar dan in de groepsfase van de Europa League. In het Estadio Olímpico de Roma werd 4-2 voor Lazio, maar in De Kuip verloeg de ploeg van Arne Slot de Italianen waardoor de Rotterdammers eerste werde in de poule.

Nu wacht voor de ploegen een ontmoeting in de Champions League. De eerste ontmoeting is op 25 oktober om 18.45 uur in De Kuip. De wedstrijd in Rome is op 7 november om 21.00 uur.

Selectie

Keepers:

Ivan Provedel, Luigi Sepe, Christos Mandas,

Verdedigers:

Nicolò Casale, Alessio Romagnoli, Patric, Mario Gila, Adam Marusic, Luca Pellegrini, Dimitrije Kamenovic, Elseid Hysaj

Middenvelders:

Nicolò Rovella, Danilo Cataldi, Mattéo Guendouzi, Luis Alberto, Toma Bašić, Matías Vecino, Manuel Lazzari, Daichi Kamada, André Anderson

Aanvallers:

Mattia Zaccagni, Diego González, Saná Fernandes, Felipe Anderson, Gustav Isaksen, Pedro, Cristiano Lombardi, Ciro Immobile, Taty Castellanos