Steijn en Mislintat spreken elkaar veel: 'Vandaag alleen niet, situatie leidt af'

Steijn sprak wel met Sosa, maar niet met Mislintat: 'Dit leidt allemaal enorm af'
20 september 2023 om 14:24

Maurice Steijn wilde woensdag niet zijn mening geven over de situatie rond Ajax-directeur Sven Mislintat. De trainer vertelde wel dat hij gesproken heeft met Borna Sosa en dat hij er nog niet over heeft gesproken met de Duitser. Steijn wilde zich vooral voorbereiden op het duel met Olympique Marseille en deze kwestie leidt enorm af volgens hem.

"Ik heb zeker wel met Sosa gesproken en het belangrijkste voor mij is dat hij er goed inzit", vertelt Steijn op de persconferentie voor aanvang van het duel met Marseille. "Dat hij klaar is om te spelen morgen en dat wij hem een goede speler vinden. Dat komt bij hem denk ik wel aan, ook al deed hij er wel rustig onder. Hij heeft vanmorgen prima getraind en hij gaat ook gewoon spelen."

Volgens Steijn is het in ieder geval niet zo dat hij en de technisch directeur niet praten. "Mislintat en ik spreken elkaar dagelijks. Alleen vandaag niet, aangezien ik erg weinig tijd had. Ik heb hem alleen even gezien. Dit soort dingen leiden voor mij allemaal af. We hebben pas sinds vorige week de groep compleet. Na Twente moet je dan de wonden likken en je voorbereiden op Olympique Marseille. Maar dat leidt ook gewoon heel erg af."

Waar Steijn in ieder geval geen spijt van heeft, is zijn keuze voor Ajax. De trainer maakte afgelopen zomer de overstap en vindt dat nog steeds een geweldige keus. "Ik heb een mooie club achter gelaten voor een andere geweldig mooie club. Dit is de grootste en mooiste club van Nederland. Ik ben trots op de jongens die keihard met elkaar aan de slag zijn gegaan ondanks dat het tegen zit."

Ontslag
Ook kwam er nieuws naar buiten dat Mislintat dacht aan een ontslag van Steijn. Daar heeft de trainer zelf nog niks van gehoord. "Dan had ik helemaal niet meer geslapen als dat zo was. Ik moest dit van internet lezen, maar het leidt allemaal zo veel af. Ook dat dit soort dingen weer in de media komen. We zijn keihard aan het werk voor een mooi resultaat."