Steijn: 'Ik merk wel dat de spelers uitkijken naar de wedstrijd van morgen'

Steijn reageert op de problemen binnen Ajax: ‘Dat heeft nul invloed op mij’
20 september 2023 om 15:21
Laatste update: 20 september 2023 om 16:22

Maurice Steijn is ingegeaan op de huidige commotie binnen de club. De trainer van Ajax staat voor een lastige periode en krijgt donderdagavond Olympique Marseille op bezoek. 

Steijn blikt op de persconferentie voorafgaande op het duel met Marseille vooruit op de wedstrijd, maar kreeg ook veel vragen over de huidge stand van zaken binnen de club en de tegenvallende resultaten. Volgens de trainer blijft goede communicatie zeer belangrijk en schept het duidelijkheid. "Dat schortte ook. Of dat met de taalbarriére te maken heeft of met leeftijd, daar moeten wij als staf ook constant mee bezig zijn. Spelers moeten elkaar helpen en corrigeren waar nodig. Soms is het verbaal ook lastig vanwege de herrie. Een aantal spelers kunnen verschillende talen", legt Steijn uit. "Van den Boomen spreekt Frans, Saïd (Bakkati, red.) spreekt Kroatisch, Maduro spreekt Spaans voor Ávila en Bergwijn spreekt wel Engels. Maar dat is wel een dingetje waarin we ons moeten verbeteren."

Ook de huidige commotie rondom Mislintat kwam ter sprake. "Op mijn eigen functioneren heeft het nul invloed. Dat heb ik vaker gehad en ik heb wel eens vaker in onrustige periodes moeten werken. Het leeft ook niet in de staf of spelersgroep, maar ik merk wel dat de spelers uitkijken naar de wedstrijd van morgen."

Donderdagavond speelt Ajax in de Europa League tegen Olympique Marseille. Om 21:00 wordt er afgetrapt in Johan Cruijff Arena.