Leipzig wil huurovereenkomst Simons verlengen: 'Natuurlijk hebben we die intentie'

Leipzig wil huurovereenkomst Simons verlengen: 'Emotioneel al aan ons gebonden'
26 september 2023 om 16:44
Laatste update: 26 september 2023 om 16:48

RB Leipzig hoopt Xavi Simons langer aan zich te binden. Max Eberl, de sportief directeur van de Bundesliga-club, vertelt in gesprek met sportblad Kicker dat Leipzig tracht om in de zomer van 2024 de huidige leenovereenkomst met Paris Saint-Germain te verlengen.

En dat is niet gek, gezien Simons' waarde voor Leipzig in het huidige seizoen. De 20-jarige Nederlandse spelmaker maakte vorig seizoen al indruk bij PSV, maar trekt die lijn keurig door in Duitsland. Met drie doelpunten en vier assists in vijf competitiewedstrijden is zijn start meer dan uitstekend.

"Natuurlijk hebben we de intentie om de huurperiode in het beste geval uit te breiden", aldus Eberl. "Xavi kende een zeer goede start en is momenteel in vorm. Ik denk dat we hem emotioneel al aan RB Leipzig hebben gebonden. We proberen volgend jaar zomer te realiseren dat hij langer bij ons blijft."

Simons heeft nog een contract tot medio 2027 bij PSG, dat hem vorig jaar via een speciale clausule terugkocht van de Eindhovenaren. Met Leipzig probeert hij ook grote ogen te gooien in de Champions League. Die Roten Bullen zijn in poule G ingedeeld met Manchester City, Rode Ster Belgrado en Young Boys.