Louis van Gaal wordt adviseur van de Raad van Commissarissen bij Ajax

Ajax brengt groot nieuws: Van Gaal terug in Amsterdam als adviseur van de club

3 oktober 2023 om 20:49
Laatste update: 3 oktober 2023 om 20:56

Louis van Gaal krijgt toch een functie bij Ajax, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Nederlandse oeuvreprijs-winnaar wordt adviseur van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

De afgelopen weken ging het veel over een terugkeer van Van Gaal bij Ajax. De voormalig bondscoach liet eerder al weten zijn oude club graag te willen helpen, maar zijn gezondheid laat het niet toe. Toch keert hij nu terug bij de club in een rol als adviseur van de Amsterdamse RvC.

Van Gaal gaat dus weer aan de slag bij Ajax in rol die een weliswaar wat op de achtergrond is, maar dat betekent wel dat hij terugkeert. Eerder ging de 72-jarige Amsterdammer al aan de slag bij de club. Eén keer was dat als trainer en één keer als technisch directeur.

Het betekent dat de nieuwe RvC van Ajax weer wat vorm begint te krijgen. Van Gaal gaat namelijk twee andere nieuwkomers adviseren. Michael van Praag en Leo van Wijk hebben de vrijgekomen functies van de vertrokken Pier Eringa en de naar interim algemeen directeur doorgeschoven Jan van Halst al vervangen.