Eerste reactie Van Gaal op terugkeer bij Ajax: 'Moeten allemaal bijdrage leveren'

Louis Van Gaal over terugkeer bij Ajax: 'Sportieve weg omhoog inzetten'
3 oktober 2023 om 21:08
Laatste update: 3 oktober 2023 om 21:19

Louis van Gaal is als adviseur van de RvC teruggekeerd bij Ajax. De oud-bondscoach gaat op die wijze de Amsterdammers voorzien van advies op voetbaltechnisch niveau. Op de website van Ajax valt te lezen dat Van Gaal zijn oude club graag wil helpen.

Van Gaal geeft aan dat het geen probleem is dat zijn leven voor een groot deel afspeelt in Portugal, waar hij samen met vrouw Truus woonachtig is. "Dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur", begint Van Gaal. "Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren", aldus de oud-directeur van de Amsterdammers.

Naast zijn eerdere rol als technisch directeur, zagen we Van Gaal ook al eens als hoofdtrainer aan het roer bij Ajax staan. In 1995 won Ajax onder Van Gaal de Champions League. Vorig jaar leek Van Gaal definitief afscheid te nemen van de voetballerij. Zijn laatste klus zou het WK met Oranje in Qatar zijn. Nu is de 72-jarige Van Gaal dus weer terug van weggeweest, in een rol op de achtergrond weliswaar.