Koeman krijgt advies: 'Het niet raar dat je als bondscoach bij Brobbey uitkomt'

Kwakman en Vink vinden het niet gek als Brian Brobbey bij Oranje wordt gehaald
5 oktober 2023 om 20:23

Het zou niet gek zijn wanneer bondscoach Ronald Koeman bij Brian Brobbey uitkomt. Dat stellen Kees Kwakman en Marciano Vink bij ESPN. Volgens het tweetal laat de spits van Ajax goede dingen zien.

Op Ajax is de laatste weken veel aan te merken, maar één van de weinige lichtpuntjes is Brobbey. De spits trekt, sleurt en is balvast, alleen de doelpunten ontbreken nog. Ook Kwakman constateert de goede individuele prestaties van de aanvalsleider.

"Hij is in vorm in een elftal dat niet lekker draait. Dan is het niet raar dat je als bondscoach bij Brobbey uitkomt", luidt het oordeel van de Volendammer, die bijval krijgt van Vink. "Hij is een speler waar je als bondscoach rekening mee moet houden. Hij laat veel goede dingen zien en is zo sterk, snel en goed aanspeelbaar. De verdedigers van AEK hebben de handen vol aan Brobbey", besluit de analist.

Vrijdag weten we of Brobbey daadwerkelijk opgenomen gaat worden in de selectie van het Nederlands elftal. Die kans is de laatste weken groter geworden, aangezien Memphis Depay en Cody Gakpo sowieso niet van de partij zijn en Wout Weghorst een twijfelgeval is.