Derksen positief over aan Ajax gelinkte Beuker: 'Uitvinder van jeugdopleiding AZ'

Derksen positief over aan Ajax gelinkte Beuker: 'Uitvinder van jeugdopleiding AZ'
11 oktober 2023 om 06:57
Laatste update: 11 oktober 2023 om 07:00

Volgens Johan Derksen doet Ajax er goed aan om binnenkort Marijn Beuker een hoge technische functie te geven in Amsterdam. Dinsdagavond werd bekend dat de man, die in het verleden lang bij AZ werkte, op voorspraak van technisch adviseur Louis van Gaal in beeld is om de voetbalorganisatie binnen de club te herstructureren.

Beuker is momenteel nog werkzaam voor Queen’s Park, op het tweede niveau in Schotland. Daarvoor speelde hij jarenlang een grote rol in de opbouw van de jeugdopleiding van AZ. Van Gaal en Beuker kennen elkaar vanuit hun gezamenlijke periode in Alkmaar.

"Die jongen is de uitvinder van het hele jeugdsysteem en de hele jeugdopleiding van AZ", aldus een positieve Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "AZ is nu de enige club waar doorlopend spelers doorbreken in het eerste elftal."

"Ajax wordt wat dat betreft helemaal afgetroefd", voegt hij eraan toe. "In dat kader vind ik het dus helemaal geen onverstandig besluit van Van Gaal. Het is een jongen uit Arnhem die zelf nooit hoog heeft gevoetbald, maar hij is bij AZ helemaal groot geworden. Intern was daar enorm veel waardering voor."