Woerts weet het zeker: 'AZ en Ajax deze donderdag met elkaar om tafel over Kroes'

'AZ en Ajax donderdag met elkaar om tafel over Kroes’
17 oktober 2023 om 23:38

AZ en Ajax zouden komende donderdag met elkaar om tafel gaan om de situatie rond Alex Kroes te bespreken, zo geeft Chris Woerts aan bij Vandaag Inside. Bij Ajax hopen Louis van Gaal en Michael van Praag een eerdere overgang in werking te kunnen zetten.

Eerder deze maand kwam al naar voren dat Ajax binnenkort met AZ om tafel zou gaan om de situatie rond Kroes te bespreken. Nu lijkt dat deze week dus te gaan gebeuren. "Donderdag staat het gesprek tussen Ajax en AZ op het programma", onthuld Woerts dinsdagavond in de studio. "Laten we hopen dat het lukt. En uit respect voor Van Gaal, wat hij bij AZ heeft gedaan, lijkt er een opening te komen dat hij eerder kan beginnen bij Ajax. Louis staat er heel goed op bij AZ", meent de sportmarketeer.

Vanwege een non-concurrentiebeding kan de bij AZ vertrokken Kroes pas per 15 maart 2024 aan de slag gaan bij Ajax. Eerder stond deze datum nog later in het volgende kalenderjaar gepland. Bij Ajax hoopt men nu een ingangsdatum van 1 januari 2024 bij AZ los te weken.