Kroes gaat Ajax op de schop gooien

'Kroes gaat Ajax op de schop gooien: grote veranderingen in organogram op komst'

12 oktober 2023 om 10:07
Laatste update: 12 oktober 2023 om 10:08

Alex Kroes is nog niet officieel begonnen bij Ajax, maar de toekomstig Algemeen Directeur heeft volgens het Algemeen Dagblad wel al wat punten die hij wil gaan veranderen. De bestuurder zou achter de schermen al bezig zijn met een plan hoe Ajax op de schop moet gaan.

Het AD meldt dat Kroes al weet dat hij het organogram van de club wil gaan veranderen. In andere woorden, een andere samenstelling binnen het technische hart creëren. Met name aan de voetbalkant moet er aardig wat veranderen. Zo zou Kroes willen gaan werken met meerdere beleidsbepalers en gaat Klaas-Jan Huntelaar zich buigen over de contractzaken van de beloften.

De functie van technisch directeur wordt onder Kroes in tweeën gesplitst. 'Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een directeur voor de voetbalorganisatie en één voor transfer- en contractzaken. Voor die eerste functie heeft Van Gaal uitstekende ervaringen met de 39-jarige Beuker', valt te lezen. De invloed van Van Gaal lijkt dus ook erg zichtbaar en de Amsterdammer gaat zich volgens de krant ook alles behalve op de achtergrond houden.