'Ajax gaat terug om de tafel met AZ: Kroes moet eerder beginnen in Amsterdam'

Ajax hoopt veel eerder te gaan beschikken over Kroes
19 oktober 2023 om 07:08
Laatste update: 19 oktober 2023 om 08:06

Ajax probeert er alles aan te doen om Alex Kroes eerder te gaan laten beginnen. Louis van Gaal en Michael van Praag spreken spoedig met AZ om een oplossing te vinden en zetten in op 1 januari als startdatum voor de bestuurder, meldt De Telegraaf.

Het verhaal is bekend. Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, maar mag door een concurrentiebedinging met AZ pas op 15 maart beginnen. Ajax ziet die datum echter niet zitten en hoopt er met AZ uit te gaan komen om Kroes eerder te laten beginnen in Amsterdam. Van Gaal was in het verleden trainer van AZ en in Amsterdam hoopt men dat Van Gaal kan helpen in de gesprekken met de Alkmaarders.

Daarnaast meldt de krant dat de rol van Maurits Hendriks over lijkt te zijn. Bij Ajax hoopte men dat Van Gaal een grote rol kon gaan spelen binnen de organisatie, maar zijn gezondheid liet dat niet toe. Nu de geboren Amsterdammer de sportieve touwtjes wel in handen lijkt te hebben, is de rol van Hendriks als Chief Sports Officer overbodig geraakt. Van Gaal wil ook Marijn Beuker aan gaan stellen als directeur voetbalzaken.