Maduro hoopt op steun supporters: 'Ajax nummer één, dus de negativiteit vergeten'

25 oktober 2023 om 22:18

Hedwiges Maduro hoopt op massale steun van de Ajax-achterban. De interim-trainer hoopt dat de supporters de negativiteit rond de club tegen Brighton even vergeten, zo gaf Maduro tijdens de persconferentie voorafgaande van het duel aan.

Als Ajax het donderdag opneemt tegen Brighton, hoopt Maduro op de steun van de Ajax-achterban kan rekenen. "Ajax is nummer één. Dus als Ajax-supporter moet je proberen al het negatieve even te vergeten, want ook de ploeg heeft het moeilijk en hebben elke steun hard nodig", aldus Maduro. "Maar iedereen moet niet vergeten, Ajax is het belangrijkste. En niet de supporters of het team, máár Ajax." Op de vraag of de trainer serieus kan worden genomen als interim, is Maduro duidelijk. "Laten we beginnen bij het begin. Ajax heeft mij gehaald. We praten over Maurice en ik, maar het belangrijkste is Ajax. We zitten allemaal in een hele slechte fase" begint de trainer.

Voor Maduro was het gemakkelijk om uit de negatieve spiraal te verdwijnen. "Ik kan daar heel makkelijk uit stappen, omdat ik alleen aan Ajax denk. Ik wil het beste voor Ajax, simpel. Dat is het. Ik heb de groep meegemaakt en weet wat er speelt. Ik neem het tijdelijk over en ik ben niet de nieuwe coach voor heel lang, zo sta ik erin."

Maduro staat tegen Brighton voor het eerst als hoofdtrainer, dan wel interim, voor de ploeg waar Steijn recent moest vertrekken.