Geëmotioneerde NEC-directeur zag Dost: 'Hij wilde nog wat tegen de spelers zeggen'

Geëmotioneerde Wilco van Schaik komt met goed nieuws over ingestorte Bas Dost
29 oktober 2023 om 19:32
Laatste update: 29 oktober 2023 om 19:33

Bas Dost is, nadat hij zondagavond plots ineenstortte tijdens AZ – NEC, gelukkig weer bij kennis. De spits werd onder luid applaus en per brancard naar de ambulance gedragen, die hem naar het ziekenhuis bracht. Dost heeft daarvóór nog wat tegen zijn teamgenoten kunnen zeggen, vertelt de geëmotioneerde NEC-directeur Wilco van Schaik voor de camera's van ESPN.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ging het gruwelijk mis in Alkmaar. Dost stortte vanuit het niets naar de grond, waardoor de schrik er vanaf minuut een flink in zat. Medische specialisten stormden het veld in, om de 34-jarige aanvaller eerste hulp te verlenen. Na een aantal angstaanjagende minuten kon Dost zijn bemoedigende hand op steken naar het publiek.

"Ik heb hem in de ogen gekeken", vertelde Van Schaik, die de tranen in de ogen had staan. "Hij ging rechtop zitten toen zijn vader erbij was, Dost wilde ook nog wat tegen de spelers zeggen. Dat was voor ons heel heftig, maar het was goed voor de jongens." Volgens hem gaat het momenteel naar omstandigheden goed met Dost. "Hij wilde zijn vrouw bellen. Dat dit kon, is al heel wat."

Uiteraard was iedereen enorm aangeslagen. De wedstrijd is daarom ook definitief gestaakt. "Het was muisstil in de kleedkamer", vervolgt de directeur. "We konden echt niet meer voetballen. Het is super hoe AZ meewerkt, hier hoef je geen discussie over te hebben. Ik vond het ook mooi hoe het stadion reageerde, dat is dan het mooie aan voetbal."

"Laten we hopen dat hij wat aansterkt. Dit is onwerkelijk. Voetbal is niet meer belangrijk natuurlijk, dit heeft echt veel indruk gemaakt. Bas is in goede handen, dat is het allerbelangrijkste."