Driessen doet voorspelling over toekomst Ajax: 'Europees voetbal is nog haalbaar'

Driessen meent dat Ajax nog Europees voetbal kan halen
30 oktober 2023 om 09:58

Valentijn Driessen meent dat het tij bij Ajax nog wel zal keren. De chefvoetbal van De Telegraaf gaat in zijn column en voor de camera in op de huidige stand van zaken in Amsterdam, na de nederlaag tegen koploper PSV. Driessen meent dat Ajax met een nieuwe oefenmeester nog zelfs Europees voetbal kan halen.

Volgens Driessen kan Maduro weinig doen aan de nederlagen die hij als interim-trainer van Ajax leed. 'Het valt Maduro nauwelijks kwalijk te nemen dat Ajax van het kastje naar de muur wordt gestuurd bij Brighton en bezwijkt in Eindhoven. Wie het ook beslist Louis van Gaal, Jan van Halst of Michael Praag; de tijdelijke aanstelling van Maduro is een beleidsmatige misser. Voor Ajax en voor de trainer', aldus Driessen, die meent dat Maduro en diens assistent Dave Vos te vroeg naar het voren zijn geschoven. 'Hoe bestaat het dat een bedrijf met een begroting van ruim 150 miljoen euro zijn lot voor Brighton en PSV in handen legt van twee groentjes: Maduro (38) en Vos (40), die met Jong Ajax stijf onderaan staat in de Eerste Divisie ', vraagt Driessen zich hardop af. 'Wat speelde er in het hoofd van al die beleidsbepalers om dit in al hun wijsheid te beslissen? Dit belooft weinig goeds voor te nemen besluiten bij Ajax om de club te reanimeren.'

Juniorenelftal

Driessen meent dat Maduro en Vos het jeugdvoetbal 'nauwelijks ontgroeid zijn' en het daarom niet verrassend is dat 'Ajax als een B-juniorenelftal voetbalde' in Eindhoven. 'Aan de bal soms verrassend goed, maar organisatorisch en qua professionaliteit was het zwaar onvoldoende', aldus Driessen, die in een video-item verder gaat over de stand van zaken in Amsterdam. "Het zal van de grond af opgebouwd moeten worden", meent Driessen, die een goed spelende Brian Brobbey zag. De chefvoetbal meent dat John van ’t Schip voort kan borduren op 'echte Ajax-spelers' als Steven Berghuis, Jorrel Hato en Kristian Hlynsson.

'Europees voetbal haalbaar'

Na acht wedstrijden is Ajax terug te vinden op een pijnlijke laatste plek in de Eredivisie. Toch kan de stand na de twee inhaalwedstrijden van de Amsterdammers, tegen FC Volendam en het restant bij RKC, kan Ajax zo maar zes punten bijschrijven. "Ik denk dat Ajax zelfs nog wel 'gewoon' Europees voetbal kan halen. Iedereen schrijft Ajax nu af, maar ze krijgen nu echt een relatief eenvoudig programma, voor zover je daar bij de club van kan spreken", meent Driessen. Ajax krijgt donderdagavond FC Volendam op bezoek voor de inhaalwedstrijd, waar 6 december de laatste minuten van het bezoek aan RKC (2-3) worden uitgespeeld.