Valencia CF baalt van keuze voor foto Vinicius Júnior tijdens Ballon d'Or-gala

Valencia CF baalt van foto Vinicius Júnior
31 oktober 2023 om 09:11

Valencia CF betreurt de keuze van de foto die gebruikt werd tijdens de prijsuitreiking aan Vinicius Júnior tijdens het Ballon d’Or-gala. De Braziliaan kreeg tijdens het gala de Socrates Trophy uitgereikt, de prijs voor de speler die maatschappelijk het meest betrokken is geweest. Vinicius zet zich openlijk in tegen racisme.

Afgelopen jaar was Vinicius voor de zoveelste keer slachtoffer van racisme in het Spaanse voetbal. Tijdens het bezoek met Real Madrid aan Valencia liep het compleet uit te hand, toen de aanvaller het mikpunt was van haat en racisme. Later zouden drie jongeren zelfs voor de rechter moeten verschijnen vanwege hun gedrag tijdens de wedstrijd. Tijdens de uitreiking van de Socrates Trophy was een foto te zien van hoe Vinicius in het Mestalla op stond tegen zijn aanvallers. Valencia CF baalt dat er voor die foto gekozen is.

Via sociale media spreekt de club van imagoschade door de foto. ‘Valencia CF betreurt het gebruik van ons imago op het Ballon d'Or-gala en de associatie ervan met geïsoleerd gedrag dat de club met spoed en resoluut heeft nagestreefd, waarbij de betrokkenen de zwaarste straffen zijn opgelegd' klinkt het. 'We herhalen onze meest absolute veroordeling van racisme, maar we vragen ook om het grootste respect voor onze fans en onze club.'

Op 3 maart 2024 staat er weer een bezoek van Real Madrid aan Valencia op het programma, waar op 11 november eerst een uitwedstrijd van Valencia in Madrid op het programma staat.