'AZ wil niet verder meewerken met Ajax om eerdere aanstelling Kroes'

'AZ heeft ook geconstateerd dat Kroes in het semi-geheim al dingen doet voor Ajax'

2 november 2023 om 17:06

Chris Woerts heeft een boekje opengedaan over de onderhandelingen van Ajax met AZ over een eerdere aanstelling van Alex Kroes. Te gast bij Vandaag Inside geeft Woerts aan dat men in Alkmaar 'niet het probleem van Ajax wil oplossen'.

"AZ zegt: waarom moeten wij meewerken aan iets waar we helemaal niet bij betrokken zijn?", begint Woerts woensdagavond. " Hij heeft getekend voor 15 maart en dan moeten we plotseling allerlei dingen doen om Ajax te pleasen. Daar hebben ze niet zoveel zin in", meent de sportmarketeer. In Amsterdam hoopte men na de aanstelling van Louis van Gaal om met AZ tot een overeenstemming te komen om Kroes eerder bij Ajax te kunnen laten starten.

Eerder kwamen AZ en Ajax al tot een overeenstemming om Kroes met ingang van 15 maart te kunnen laten starten in Amsterdam, waar men hoopte op een startdatum van 1 januari. Die kans acht Woerts erg klein. "AZ heeft ook geconstateerd dat Alex in het semi-geheim al dingen doet voor Ajax", onthuld Woerts. "AZ zegt: Waarom gaan wij het probleem van Ajax oplossen? Laat hem lekker op 15 maart beginnen. De kans is dus heel klein."

Vanwege concurrentiebeding bij AZ mag de nieuwe algemeen directeur Kroes niet eerder dan begin maart aan de slag bij Ajax.