Sutalo bijt van zich af: 'Geen sprake van heimwee, wel even wennen aan Ajax-spel'

Ajax-verdediger Sutalo bijt van zich af
8 november 2023 om 10:19

Als een de grote zomeraanwinsten kreeg Josip Sutalo veel kritiek te verduren tijdens zijn eerste maanden bij Ajax. In gesprek met Voetbal International heeft de centrale verdediger de tijd genomen om enkele geruchten te ontkrachten. Zo zou de Kroaat last hebben van heimwee.

"Dat heb ik ook gelezen, dat ik last zou hebben van heimwee. Daar is echt geen sprake van", geeft Sutalo duidelijk aan. "Ik heb mijn hele leven in het teken van voetbal gesteld. Ik train hard en ik doe elke dag mijn best om te slagen. Dan verdien je na al die jaren een toptransfer naar het buitenland, en dan zou ik zomaar opeens weer teruggaan? Ik moet er niet aan denken", aldus de verdediger, die afgelopen zomer voor 20,5 miljoen werd overgenomen van Dinamo Zagreb.

Door de vele verschillende nationaliteiten bij Ajax, zou er sprake zijn van een taalbarrière binnen de ploeg. Zelf is Sutalo het niet eens met die kritiek. "Ik heb begrepen dat daar veel over is gezegd en geschreven. Om eerlijk te zijn, heeft me dat wel verrast", geeft de verdediger aan. "De waarheid is dat ik nog niet helemaal vloeiend Engels spreek. Daarom doen we dit interview ook in het Kroatisch. Maar ik versta wel alles in het Engels en ik kan ook terugpraten, mijn grammatica is alleen nog niet helemaal wat het zou moeten zijn." De speelstijl van Ajax was wel iets waar Sutalo als verdediger aan moest wennen. "Ajax is gewend om de bal te hebben, dominant te zijn en hoog druk te zetten. Van mij wordt dus ook verwacht dat ik vaak op de helft van de tegenstander kom. Dat heb ik voorheen niet echt vaak moeten doen, dus dat ben ik nog niet helemaal gewend. Dus ik vergeet ook weleens om mijn lijn te houden."

Na zijn overstap naar Ajax kwam Sutalo tien keer in actie voor de Amsterdammers.