PSV loot relatief gunstig en treft FC Kopenhagen in de Conference League

25 februari 2022 om 13:13
Laatste update: 25 februari 2022 om 15:00

PSV heeft vrijdagmiddag FC Kopenhagen uit Denemarken geloot voor de achtste finale van de Conference League. De Eindhovenaren bereikten gisteren de volgende ronde door met 1-1 gelijk te spelen tegen Maccabi Tel Aviv, na thuis met 1-0 te hebben gewonnen.

PSV neemt het op tegen de kampioen uit Denemarken, die net als AZ en Feyenoord de groepsfase als winnaar besloten. Daarom waren de Denen gevrijwaard van het spelen van de tussenronde. PSV begon dit seizoen in de voorronde van de Champions League, ging daarna naar de groepsfase van de Europa League, om vervolgens af te dalen naar de Conference League.

De Eindhovenaren maakten het donderdagavond in Israël nog even onnodig spannend. PSV was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kwam pas in de 85ste minuut op voorsprong via Yorbe Vertessen. In de 91ste minuut kwam Maccabi langszij, maar ze kwamen uiteindelijk niet verder dan de gelijkmaker. PSV won thuis maar met 1-0 namelijk. Toch trok de ploeg van Roger Schmidt het gelijkspel over de streep, waardoor ook PSV in de koker voor de loting belandde.