Voormalig Ajacied treft PSV in Europa: 'Zeker niet onze beste loting'

25 februari 2022 om 16:42

Nicolai Boilesen baalt van de UEFA Conference League-loting van vrijdagmiddag. FC Kopenhagen neemt het in de achtste finale van het Europese toernooi op tegen PSV.

"Het was zeker niet de beste loting die we konden krijgen", vertelt de ex-Ajacied op de website van FC Kopenhagen. "PSV is echt een sterke ploeg. Samen met Ajax hebben ze de afgelopen jaren gestreden om de Nederlandse titel. Het spreekt voor zich dat het een moeilijke en mooie uitdaging wordt voor ons."

Boilesen is onder de indruk van de ploeg uit Eindhoven. "Het is een grote club met een rijke traditie in Europa. Het is een technisch sterk team met goede individuele kwaliteiten." De dertigjarige Deen keerde in 2016 terug naar zijn vaderland, nadat hij enkele jaren in Nederland speelde. De ex-Ajacied speelde vijf keer eerder tegen PSV. "Ik heb eigenlijk de neiging om van ze te winnen, dus laten we het daar maar op houden", zei hij met een glimlach.

"We moeten een goed uitgangspunt hebben in Nederland, en dan moeten we het stadion voor de terugwedstrijd gevuld hebben! Het lijdt geen twijfel dat de fans voor die wedstrijd een beslissende factor voor ons kunnen zijn, dus ik kan iedereen alleen maar aanmoedigen om naar het stadion te komen om ons op 17 maart te steunen", besluit Boilesen.