AZ-talent kan niet wachten om tegen oude club te spelen: "Alsof het zo moest zijn"

10 maart 2022 om 12:09

AZ neemt het donderdag in de Conference League op tegen Bodø/Glimt. Hakon Evjen, oud speler van de Noorse club, keert voor even terug in het Aspmyra Stadion. Het Noorse talent liet samen met trainer Pascal Jansen zijn licht schijnen op de confrontatie.

"Het is heel leuk om terug te zijn in Bodø", valt te lezen op de clubwebsite van AZ. "Het is een positief gevoel om hier weer te zijn, en ook wel bijzonder om mijn oude club te treffen met AZ. Het is alsof het zo moest zijn."

Of er een favoriet kan worden aangewezen laat de Noor in het midden. "Nee, ik weet niet of er een favoriet is. Dat doet er ook niet toe voor mij. Ik kijk gewoon erg uit naar de wedstrijd en die gaat in ieder geval tussen twee ploegen in vorm. Het gaat spannend worden."

Trainer Jansen liet zich uit over het potentieel van het talent. "Ik maak Håkon dagelijks mee op het trainingsveld. Hij heeft het in het begin best lastig gehad, maar is geduldig geweest en we zien dat hij nog altijd groeiende is. We blijven doorwerken en hij doet er alles aan om zoveel mogelijk speeltijd te krijgen."

De Alkmaarders zullen het donderdagavond moeten doen zonder de andere Noor uit de ploeg. Frederik Midtsjø is niet op tijd fit om minuten te kunnen maken in zijn geboorteland. Naast de afwezigheid van Midtsjø ontbreken ook de jeugdexponenten Peer Koopmeiners en Ernest Poku.