Van der Looi nuanceert uitspraken over Gravenberch: 'Dat ligt bij Van Gaal'

23 maart 2022 om 10:52

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft de woorden van Louis van Gaal enigszins genuanceerd. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf maandag aan dat Ryan Gravenberch niet opgeroepen is mede door de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Zwitserland.

"Er is veel en goed overleg tussen de trainers", aldus Van de Looi tegenover Voetbal International. "Dus ook nu. Maar het is niet zo dat er is gezegd: Ryan moet mee met Jong Oranje, omdat wij tegen Zwitserland spelen. Louis van Gaal neemt zijn eigen beslissingen en de motieven liggen bij hem."

De voormalig trainer van FC Groningen en Willem II hoefde niet lang na te denken over het selecteren van Gravenberch. "Als Van Gaal iemand niet selecteert, en zeker wanneer het gaat om iemand als Ryan, dan zou het raar zijn als ik hem niet zou oproepen. Ryan is gewoon een bijzonder goede speler. Hij is nog hartstikke jong en zit nu een keer niet bij het Nederlands elftal. Dat is misschien een tegenslag voor hem, maar ook dat hoort bij topsport."

Van de Looi heeft er alle vertrouwen in dat de jonge Ajacied sterk voor de dag zal komen. "Ik denk dat hij goed gaat reageren. Dat heeft hij bij Ajax gedaan, toen hij zijn plek kwijt was. Je ziet hem dan bijna letterlijk een tandje bijzetten. Dat is wat wij ook heel graag willen. Er zijn veel spelers die heel goed lopen op rancune. In een week als deze kunnen we Ryan heel goed gebruiken."