De Telegraaf: Bayern München meldt zich bij management van Steven Bergwijn

31 januari om 10:45
Laatste update: 31 januari om 12:06

Bayern München heeft inderdaad contact opgenomen met het management van Steven Bergwijn. Dat wordt duidelijk uit een bevestiging die is gegeven aan De Telegraaf. Dinsdagavond ontstonden er vanuit ESPN al geluiden dat de Duitsers interesse hadden in de Amsterdamse aanvoerder.

"Dat kan ik niet ontkennen", vertelde zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen. Bergwijn zou echter gelden als een 'back-upplan' voor Bayern, waardoor de kans klein lijkt dat hij deze winter nog vertrekt. Die Rekordmeister zou ondertussen namelijk al een akkoord hebben bereikt met de 22-jarige Bryan Zaragoza van Granada CF. Door de aanhoudende blessure van Kingsley Coman wil Bayern nog voor het sluiten van de transferdeadline een extra aanvaller in huis halen.

Naar verluidt wil Granada ongeveer vijftien miljoen euro voor de speler die al zijn debuut maakte voor het Spaanse nationale elftal, maar dat is de Duitsers wat te gortig. In Bergwijn ziet het een ervaren kracht die er direct kan staan, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat Ajax instemt met een vertrek van haar aanvoerder.

De Amsterdammers zouden in dat geval namelijk minimaal de aankoopsom van Bergwijn terug willen. In de zomer van 2022 maakten ze 31,25 miljoen euro over aan Tottenham Hotspur. Behalve dat Bayern wel contact zocht met Bergwijns omgeving, is er nog niet gesproken met Ajax.